Vliegvelden China

China heeft verschillende grote en bekende luchthavens verspreid over het hele land. De grootste en bekendste luchthavens zijn:

 1. Beijing Capital International Airport (PEK) – Peking (Beijing)
 2. Shanghai Pudong International Airport (PVG) – Shanghai
 3. Guangzhou Baiyun International Airport (CAN) – Guangzhou
 4. Chengdu Shuangliu International Airport (CTU) – Chengdu
 5. Hong Kong International Airport (HKG) – Hong Kong (een speciale administratieve regio van China)
 6. Shanghai Hongqiao International Airport (SHA) – Shanghai (vooral voor binnenlandse vluchten)

Belangrijke luchtvaartmaatschappijen in de regio zijn onder andere:

 1. Air China
 2. China Eastern Airlines
 3. China Southern Airlines
 4. Hainan Airlines
 5. Xiamen Airlines
 6. Cathay Pacific (gebaseerd in Hong Kong)

Deze luchtvaartmaatschappijen voeren zowel binnenlandse als internationale vluchten uit. Populaire internationale routes vanuit China zijn onder meer naar steden in Europa, Noord-Amerika, Azi├ź en andere delen van de wereld. Een Vliegtuig Volgen zal niet moeilijk zijn omdat er heel veel verkeer is.

Als je geïnteresseerd bent in vliegtuigspotten, kun je dat zeker doen in steden zoals Shanghai en Beijing. Er zijn specifieke spottersplaatsen op de luchthavens waar enthousiastelingen vliegtuigen kunnen bekijken en fotograferen. Houd er rekening mee dat vliegtuigspotten op sommige plaatsen gereguleerd kan zijn, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de lokale regels en voorschriften.

In Shanghai kun je bijvoorbeeld naar het Shanghai Pudong International Airport Observation Deck gaan om vliegtuigen te spotten. In Beijing kun je naar de Beijing Capital International Airport Observation Deck gaan. Deze locaties bieden goede mogelijkheden voor vliegtuigspotters.