Eten en Drinken

Bij een stedentrip komt u eigenlijk alleen slapen in de hotels in China. De volgende dag stapt u op en is het tijd voor de dingen te gaan bezichtigen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat u bij uw stedentrip ook drinkt en lekker gaat eten.

Eten en drinken
Wat ik u nu ga vertellen daar zult u zeker niet raar van op gaan kijken. In China wordt vooral Chinees eten geserveerd. In vele hotels in China wordt er meestal een Westers ontbijt geserveerd, maar in het oosten krijgt u een buffetontbijt met Chinese gerechten. Een standaard ontbijt dat geserveerd wordt is: koffie, thee, toast, gebakken ei en jam. Bent u een vegetarisch dat kunt u een hele eenvoudige maaltijd verwachten. In de hotels is het mogelijk om een vegetarisch ontbijt te krijgen maar de keuze hierin is beperkt. Gaat u gezellig uit eten in een Chinees restaurant dan krijgt u geen afgemeten portie per persoon. Er worden schotels op tafel neergezet en dat is voor alle tafelgenoten die aan de tafel zitten. Bij een beter restaurant wordt dit geserveerd op een rond te draaien plateau. Het voordeel hiervan is dat iedereen makkelijk bij de gerechten kan komen.

Eetstokjes
De kleine en de beroemde restaurants die speciaal Chinese gerechten serveren wordt op een bepaalde manier gegeten. Het wordt bereid op de manier zodat u geen mes hier meer voor nodig hebt. U gebruikt aan tafel de eetstokjes. De eerste dagen is het even moeilijk maar na een aantal dagen kunnen de meeste mensen hier al mee overweg.