Amusument

Bij een stedentrip komt u eigenlijk alleen slapen in de hotels in China. De volgende dag stapt u op en is het tijd voor de dingen te gaan bezichtigen. Hieronder geven wij een aantal culturele voorstellingen en uitgaan tips dat u kunt doen bij uw verblijf in China.

Muziek
De toon en de instrumenten van de traditionele Chinese muziek is heel anders zoals hier. U moet er even aan wennen maar het is zeker de moeite waard. De popmuziek is in China erg populair geworden vergeleken met vroeger. Liefde daar wordt veel in China over gezongen.

Opera
De opvoeringkunst Peking Opera is de meeste bekende opvoering in China. Zang, dans, gesproken woord en acrobatiek worden hierbij afgewisseld. Bij deze vorm van theater ontbreken de decors, maar de spelers hebben prachtige gewaden aan versierd met een kostbaar borduurwerk. Iedereen heeft een eigen rol. Vooral bij het Westerse publiek valt Peking Opera erg in de smaak, dit komt door de mooie kostumering en de acrobatiek.

Theehuizen
Een theehuis was vroeger dat alleen Chinese mannen daar bij elkaar kwamen om gezellig te praten. Na een lange tijd is het theehuis bezig met een nieuwe opmars, in parken en de bezienswaardigheden. Het is nu een plaats voor de gehele familie.

Cafes
In China zijn de cafes erg onbekend. Er zijn steeds meer coffeeshops niet alleen in de hotels maar ook zijn deze langs te straat te vinden. Deze coffeeshops serveren naast koffie ook gebak, sandwiches, frisdrank, bier maar ook andere dranken.