Soorten hotels

China is een groot land dat vele hotels kent. We kunnen deze hotels onder verdelen in vier verschillende soorten.

  • Deluxe of eerste klasse hotels
  • Standaard toeristenklasse of middenklasse hotels
  • Eenvoudige hotels
  • Een normaal hotel

Bent u op vakantie in een bekende stad in China en u heeft een eerste klasse hotelkamer, dan is dit heel anders dan als u verder gaat in omgeving met ook een eerste klasse hotelkamer voor dezelfde kwaliteit als in de stad. Hoe verder u van de bewoonde wereld gaat, hoe simpeler de hotelkamers worden.

Een luxe of eerste klasse hotels
Deze hotels zijn helemaal ingericht en voldoen aan de faciliteiten die behoren tot de internationale eisen. Deze hotelkamers zijn vooral voor de zakelijke reizigers. Alleen deze hotels liggen niet centraal in het centrum. In het oosten van het China zijn vooral deze hotels te vinden.

Standaard toeristenklasse of middenklasse hotel

Dit zijn hotels die te vinden zijn waar veel toeristen komen. Het is een standaard hotel wat meestal nieuw is, maar ook niet gerenoveerde hotels vallen daar onder. Er zijn een aantal voorzieningen in het hotel te vinden dat normaal ook in een hotel kamer te vinden is, tv, airco en badkamer. De hotelkamer is eenvoudig maar prima te doen voor een stedentrip.

Eenvoudige hotels
De eenvoudige hotels in China zijn vaak tweepersoonskamers zonder een badkamer. Ook zijn er gemeenschappelijk hotelkamers met een gedeelde badkamer. De badkamer ziet er vaak goor en smerig uit.